Uutiset

Kesää pukkaa!

Tälle kesälle ei oikein ollut suunnitelmia tämän kaiken epävarmuuden keskellä. Siitä lähti idea sitten palauttaa Ranchero katukuntoon ja katsastaa liikennekäyttöön. Nyt on kahden vuoden “leima” papereissa ja cruisailuissa todettu että ei lämmöt nouse vaikka joutuu hetken jonottelemaan. Osallistutaan myös lentokenttäajojen ohella Blacklist sarjaan! Nyt vaan toivotaan että tapahtumarajoitukset saadaan sille mallille että katsojat pääsee tapahtumiin sillä tavalla että järjestäjien on mahdollista yleensä järjestää tapahtumia.

West Coast Street Cup

Kaksi wcsc:n kisaa Joonaksella takana ja hyvinhän se ajo alkaa sujua. Ekassa kisassa 11.7 Joonas suoritti vaadittavat lisenssilähdöt ja opetteli rancherolla ajamista. Kaikki sujui hyvin ja sai luvan osallistua kisaan. Ekassa pudotuslähdössä vastaan asettui toisella paketinkuljettimella Mikko Ruusunen. Lähtö oli kaikin puolin tasainen mutta Ruusunen jatkoon. Sitten alkoikin sataa vettä ja koko kisa päättyi pienen odottelun jälkeen.

Toiseen kisaan sitten hyvillä mielin kun oli jo vähän ajokokemusta saatu. Menomatkalla Kauhavalle bussin tuulettajan hihnan laakeri antautui ennen Parkanoa ja pakollinen pysähdys shellin pihaan. Pienen puhelinrumban jälkeen sorvaamo E. Aalto lupautui auttamaan ja parin tunnin päästä bussi oli jo ajokunnossa uuden laakerin ja hihnojen kera. Aamulla auton katsastus ja lajittelut aloitettiin klo 11. Viisi kierrosta kerettiin lajitella kahteen mennessä ja alkoi rutiini löytymään burnikseen ja reaktiohin. Pudotuskaaviossa oli paljon soololähtöjä tekniikkamurheiden takia mutta perinteisesti meille ei osunut yhtään. Se olikin parempi niin pääsi ajamaan ns. oikeasti ja lopputuloksena kolmas sija. Tämän kesän tavoite oli lisenssin hankkiminen ja opetella isommalla kilpurilla ajamista. Nähdään ensi kaudella!

Kisat alkaa!

Vihdoin koronarajoitukset alkaa hellittämään sen verran että kiihdytyskausi pääsee alkamaan. Joonas siirtyy Rancheron puikkoihin ja meidän ensimmäinen kisa on 11.7 Wcsc:n kisa Kauhavalla. Joonas ajaa Rancherolla vaadittavat lisenssilähdöt lajitteluissa ja jos kaikki menee niin kuin on kaavailtu niin osallistuu kisaan Et Bracket luokassa.

Fhra Finals, Kauhava

Finaalit ajettiin kauhavan radalla. Perjantaina lajiteltiin ja lauantaina pudotuskisa. Lauantai iltana oli sitten yökisan tynkää. Lajittelut meni Joonakselta hienosti, lajittelun toinen sija 0.004.s reaktiolla. Ekalle rundille tuli vastaan Julia Tervahartiala, Joonas jatkoon tarkemmalla ajolla. Toiselle rundille vastaan Leevi Männistö, Leevi ajaa lähemmäksi dialinia mutta Joonas maalissa ensin paremman reaktion turvin. Kolmannelle rundille vastaan asettuu Roni Tekoniemi, Ronille 0.01s. parempi reaktio ja ajaa lähemmäksi dialinia ja Roni jatkoon. Roni voitti koko kisan ja nousi voitolla SM-pisteissä hopealle.

Pasi ajoi toisen kisansa Super Gasissa. Lajitteluissa pari kertaa päästiin jo lähelle 9.90s. ryhmäindeksiä mutta muutaman tuhannesosan alituksella. Lajitteluiden paras oli 9.95s. ja sijoitus viides. Ekalle rundille vastaan asettui Janne Söderqvist. Jannelle parempi reaktio ja Ranchero kulki liian kovaa joten Janne jatkoon.

Kausi on näiltä osin paketissa ja aika siirtyä talvi harrastusten pariin. Stay tuned!

Nitro nationals, Kauhava

Tällä kaudella ajeltu vähän vähemmän kisoja ja Nitro nationals oli Joonaksen toinen kisa ja Pasin ensimmäinen. Pasi kokeili ekaa kertaa Super Gas luokkaa ja pro kuusi on kyllä jees! Kisassa Pasi oli lajittelun kolmas ja ekalla kierrokselta jatkoon Antti Kivinummen ollessa vastassa Anglialla. Kisa jäi kesken sadekuurojen viivyttäessä ja ajoaika loppui kesken.

Joonas oli lajittelun 20. ja ekalla kierroksella vastaan asettui Kerttu Lehtonen. Kertulle parempi reaktio ja ajoi lähemmäksi dialiniä ja Joonaksen kisa päättyi ekalle kierrokselle.

Viikon päästä vuorossa SM-finaalit, nähdään siellä!

SM-finaalit, Kauhava

SM-finaalit ajettiin Kauhavan radalla ja lajittelupäivänä oli perjantai. Paikalle saavuttiin torstai-iltana ja varikkoa pystyyn. Autot saatiin katsastettua ennen pimeetä ja siitä sitten unille. Perjantaina sitten lajittelua ja neljä kierrosta kerettiin ajamaan. Lauantaina vielä viides lajittelukierros ja sitten pudotuskisa. Pasin lajittelusijoitus 3. ja Joonaksen 11. Joonakselle ekalle kierrokselle vastaan tulokaskuljettaja Sara Raitakari. Sara ajaa stock luokan dragsteria ja dialinin ero yli 5 sekuntia. Saralle parempi reaktio ja ajaa lähemmäksi dialiniään ja menee jatkoon. Joonas putosi tippui SM-pisteissä kuudenneksi ja mestaruuden voitti Tomas Nurminen. Hopealle Kerttu Lehtonen ja pronssia Aada Nurminen.

Pasille ekalle kierrokselle vastaan Tobbe Ekström. Pasille hyvä reaktio ja Tobbe alittaa dialinin eli Pasi toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella vastaan Ari Remahl. Pasille taas 0.007s. huippureaktio eikä Ari saa kiinni ja Pasi jatkoon. Sitten alkaakin vesisade ja kilpailijakokouksen jälkeen päätetään ajaa kisa loppuun pimeässä. Kolmannella kierroksella kaavionmukaisella soololla semifinaaliin. Semissä vastaan asettuu Pasi Korhonen ja tämä lähtö voittamalla olisi ollut vielä mahdollisuus mestaruuteen.  -0.001s. punavalo kuitenkin lopettaa mestaruushaaveet ja Korhonen finaaliin. Pasi Korhonen voittaa mestaruuden ja Pasi Laine hopeaa. Pronssille hienosti Henry Korpela.

Nyt on kausi paketissa ja katseet tulevaisuuteen, se oli Pasilla kuudes kausi Spetissä ja Joonaksella kolmas Jr Dragstereissa.

SM4, Kauhava

Neljäs SM-kisa ajettiin uudella Kauhavan radalla. Perille päästiin perjantaina ja varikkoa pystyttämään. Lauantaina ajettiin lajitteluita 5 kierrosta puuskittaisessa myötätuulessa ja ennätyksiä nähtiin. Rancheron uusi ennätys 9.80s. 218 kmh! Lajitteluiden jälkeen Pasi oli 4. ja Joonas 14.

Sunnuntaina itse kisassa Joonakselle vastaan ekalle rundille Emilia Niemi. Joonas ajaa lähelle omaa dialiniään ja seuraavalle kierrokselle. Toisella kierroksella vastaan Roni Tekoniemi. Joonaksen auto stumppaa lähdössä ja Roni jatkoon.

Pasille vastaan ekalle kierrokselle Ari Remahl. Arille paremmat reaktiot mutta auto hyytyy matkalla ja Pasi toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella tulee vastaan Henry Korpela. Henkalle paremmat reaktiot ja tulee maalissa ohi. Molemmat putosi siis toisella rundilla ja sijoitukset SM-pisteissä Pasi 2. ja Joonas 3. Paluu matkalla oli pientä ohjelmaa kun bussin eturengas päätti räjähtää ja ohjaustehostimen letku mossahti samalla. Nyt on autot taas kunnossa ja katseet finaalikisassa.

Ensi viikolla sitten SM-finaalit samalla Kauhavan radalla ja night race tunnelmaa lauantai iltana! Nähdään siellä

Nitro Nationals, Alastaro

Kesälomat vietetty ja pientä raporttia nitrokisoista. Paikalle saavuttiin hyvissä ajoin keskiviikkona ja varikkoa pystyttämään. Spet ja junnu varikko oli tällä kertaa mutkaradan vieressä ja tulihan sekin paikka tutuksi viimeisissä Alastaron Nitrokisoissa. Torstaina sitten helteisessä säässä lajitteluihin, taidettiin viisi kierrosta keretä ajamaan. Myöhään torstai iltana alkoi sade, mikä kesti perjantai iltapäivään asti. Pro ryhmät kerkesi ajamaan yhden lajittelu kierroksen perjantaina. Lauantaina ajettiin lajittelut loppuun ja oli tarkoitus aloittaa isompien SM-ryhmien pudotukset, mutta aika loppui kesken. Joonas oli lajittelun 15. 0.052s. reaktiolla ja Pasi toinen 0.001s. reaktiolla.

Sunnuntaina Joonakselle vastaan ekalle kierrokselle Tomas Nurminen. Joonas ajaa lähemmäksi dialiniään mutta Tomas on ensin maalissa paremman reaktion turvin ja menee jatkoon.

Pasille ekalle kierrokselle vastaan Miki Kytömies. Mikin auto on rikki ja Pasi soololla seuraavalle kierrokselle. Ekan kierroksen jälkeen jouduttiin hitsaus hommiin, kun pakosarjasta yksi putki oli melkein poikki. Putki irti ja Veli Koivula naapuri pilttuusta hitsasi putken kasaan. Kiitokset siitä! Toiselle kierrokselle vastaan Pekka Junninen. Tasasilla reaktioilla matkaan ja Pekka tulee ennen maalia ohi, mutta alittaa -0.006s. dialinin ja Pasi seuraavalle kierrokselle. Seuraavalla kierroksella kaavion mukainen soolo missä päästiin testaamaan auton kulkua. Semifinaalissa vastaan Janne Noren. Molemmilla ikkunassa SG indeksi 9.90s. eli headsup lähtö. Jannelle paremmat reaktiot ja Pasi alittaa enemmän dialinin eli Janne finaaliin. Finaalissa Janne vie voiton Pasi Malista vastaan.

SM-pisteissä Joonas säilyttää kakkospaikan ja Pasi nousee pistejohtoon! Ensi viikolla kauden neljäs SM-kisa Kauhavan uudella radalla, nähdään siellä!

SM2 Alastaro

Toinen kisa ajettiin Alastaron moottoriradalla. Perjantaina paikalle ja varikkoa pystyttämään. Lauantaina lajittelut ja sään suosiessa päästiin ajamaan viisi lajittelu kierrosta. Pasin sijoitus neljäs 0.025s. reaktiolla ja Joonakselle vikalla rundilla 0.000s. lamppu ja lajittelun ykköspaikka.

Pasille ekalle rundille vastaan Kim Döfnäs, Kim on ensin maalissa mutta alittaa dialinin ja Pasi toiselle kierrokselle. Toiselle kierrokselle vastaan Pekka Junninen, Pekka tulee maaliviivalla ohi ja Pasin kisa päättyy siihen. Finaalissa Pasi Korhonen on Junnista parempi ja vie ykköspokaalin. Korhonen siirtyy SM-sarjan kärkeen ja Laine toisena.

Joonakselle ekalle rundille soololähtö missä päästiin testaamaan auton kulkua. Toiselle kierrokselle vastaan Veeti Kortelainen, tasaisen huonoilla reaktioilla molemmat liikkeelle mutta Veeti alittaa dialinin ja Joonas jatkoon. Kolmannelle kierrokselle vastaan Riina Raussi, Riina sortuu varaslähtöön ja Joonas jatkoon. Semissä Joonakselle kaavion mukainen soololähtö mistä luottavaisin mielin finaaliin. Finaalissa vastaan hallitseva suomenmestari Kerttu Lehtonen, Joonakselle -0.030s. varaslähtö ja on tyytyminen toiseen sijaan. Kerttu johtaa kahdella voitolla SM-sarjaa ja Joonas toisena.

Viikon päästä vuorossa Nitro Nationals Alastarolla ja on näillä näkymin viimeinen kiihdytyskisa mikä Alastaron moottoriradalla ajetaan. Kannattaa siis tulla paikan päälle katsomaan! See you

SM1, Motopark

Avauskisa ajettiin Motoparkissa Virtasalmella. Perjantaina oli testipäivä joten paikalle saavuimme torstai iltana. Perjantaina oli tarkoitus ajaa vaan junnu dragsterin moottoria sisään ja päästiin kolme kertaa radalle sadekuuron keskeyttäessä ajot hetkeksi aikaa. Lajitteluissa lauantaina ajettiin dragsterin kanssa kuusi kierrosta ja Pasi kävi neljä kertaa radalla. Tuloksena Joonaksen 12. sija ja Pasin 3. sija lajitteluissa.

Sunnuntaina pudotuskisaan ekalle kierrokselle Joonas sai vastaan Leevi Kortelaisen. Leeville niukka -0.011s. punavalo ja Joonas jatkoon. Toiselle kierrokselle kaavion mukainen soololähtö ja kolmannelle sitten vastaan Vili Maijala mistä Joonas jatkoon paremman reaktion turvin. Semissä vastaan Tomas Nurminen, Joonas on ensin maalissa mutta alittaa dialinin 0.007s. ja Tomas menee finaaliin. Tomas sai finaalissa vastaan Kerttu Lehtosen, Kerttu voitti finaalin.

Pasille vastaan ekalle kierrokselle tulokas kuljettaja Pasi Malinen alteredillaan. Malisella hyppää auto yli steitsivalojen ja Laine jatkoon. Toiselle kierrokselle vastaan tulee myös tulokas kuljettaja Ville Hasanen. Villelle parempi reaktio mutta jää dialinistä rikkinäisellä autolla ja Pasi kolmannelle kierrokselle. Semissä vastaan tulee twin turbo minillään Veli Koivula,  Pasi ensin maalissa ja finaaliin. Finaalissa vastaan tulee Pasi Korhonen, Korhonen hiukan nukahtaa lähdössä ja Laine voittoon Spetin avauskisassa. Sää suosi kyllä poikkeuksellisesti avauskisassa, toivotaan aurinkoista kiihdytyskautta kaikille!

Ekat SM-pisteet on nyt sitten jaettu ja seuraavat kaksi kisaa on sitten Alastaron moottoriradalla! Nähdään siellä!

SM-pisteet löytyy täältä