Uutiset

Fhra Finals, Kauhava

Finaalit ajettiin kauhavan radalla. Perjantaina lajiteltiin ja lauantaina pudotuskisa. Lauantai iltana oli sitten yökisan tynkää. Lajittelut meni Joonakselta hienosti, lajittelun toinen sija 0.004.s reaktiolla. Ekalle rundille tuli vastaan Julia Tervahartiala, Joonas jatkoon tarkemmalla ajolla. Toiselle rundille vastaan Leevi Männistö, Leevi ajaa lähemmäksi dialinia mutta Joonas maalissa ensin paremman reaktion turvin. Kolmannelle rundille vastaan asettuu Roni Tekoniemi, Ronille 0.01s. parempi reaktio ja ajaa lähemmäksi dialinia ja Roni jatkoon. Roni voitti koko kisan ja nousi voitolla SM-pisteissä hopealle.

Pasi ajoi toisen kisansa Super Gasissa. Lajitteluissa pari kertaa päästiin jo lähelle 9.90s. ryhmäindeksiä mutta muutaman tuhannesosan alituksella. Lajitteluiden paras oli 9.95s. ja sijoitus viides. Ekalle rundille vastaan asettui Janne Söderqvist. Jannelle parempi reaktio ja Ranchero kulki liian kovaa joten Janne jatkoon.

Kausi on näiltä osin paketissa ja aika siirtyä talvi harrastusten pariin. Stay tuned!

Nitro nationals, Kauhava

Tällä kaudella ajeltu vähän vähemmän kisoja ja Nitro nationals oli Joonaksen toinen kisa ja Pasin ensimmäinen. Pasi kokeili ekaa kertaa Super Gas luokkaa ja pro kuusi on kyllä jees! Kisassa Pasi oli lajittelun kolmas ja ekalla kierrokselta jatkoon Antti Kivinummen ollessa vastassa Anglialla. Kisa jäi kesken sadekuurojen viivyttäessä ja ajoaika loppui kesken.

Joonas oli lajittelun 20. ja ekalla kierroksella vastaan asettui Kerttu Lehtonen. Kertulle parempi reaktio ja ajoi lähemmäksi dialiniä ja Joonaksen kisa päättyi ekalle kierrokselle.

Viikon päästä vuorossa SM-finaalit, nähdään siellä!

SM-finaalit, Kauhava

SM-finaalit ajettiin Kauhavan radalla ja lajittelupäivänä oli perjantai. Paikalle saavuttiin torstai-iltana ja varikkoa pystyyn. Autot saatiin katsastettua ennen pimeetä ja siitä sitten unille. Perjantaina sitten lajittelua ja neljä kierrosta kerettiin ajamaan. Lauantaina vielä viides lajittelukierros ja sitten pudotuskisa. Pasin lajittelusijoitus 3. ja Joonaksen 11. Joonakselle ekalle kierrokselle vastaan tulokaskuljettaja Sara Raitakari. Sara ajaa stock luokan dragsteria ja dialinin ero yli 5 sekuntia. Saralle parempi reaktio ja ajaa lähemmäksi dialiniään ja menee jatkoon. Joonas putosi tippui SM-pisteissä kuudenneksi ja mestaruuden voitti Tomas Nurminen. Hopealle Kerttu Lehtonen ja pronssia Aada Nurminen.

Pasille ekalle kierrokselle vastaan Tobbe Ekström. Pasille hyvä reaktio ja Tobbe alittaa dialinin eli Pasi toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella vastaan Ari Remahl. Pasille taas 0.007s. huippureaktio eikä Ari saa kiinni ja Pasi jatkoon. Sitten alkaakin vesisade ja kilpailijakokouksen jälkeen päätetään ajaa kisa loppuun pimeässä. Kolmannella kierroksella kaavionmukaisella soololla semifinaaliin. Semissä vastaan asettuu Pasi Korhonen ja tämä lähtö voittamalla olisi ollut vielä mahdollisuus mestaruuteen.  -0.001s. punavalo kuitenkin lopettaa mestaruushaaveet ja Korhonen finaaliin. Pasi Korhonen voittaa mestaruuden ja Pasi Laine hopeaa. Pronssille hienosti Henry Korpela.

Nyt on kausi paketissa ja katseet tulevaisuuteen, se oli Pasilla kuudes kausi Spetissä ja Joonaksella kolmas Jr Dragstereissa.

SM4, Kauhava

Neljäs SM-kisa ajettiin uudella Kauhavan radalla. Perille päästiin perjantaina ja varikkoa pystyttämään. Lauantaina ajettiin lajitteluita 5 kierrosta puuskittaisessa myötätuulessa ja ennätyksiä nähtiin. Rancheron uusi ennätys 9.80s. 218 kmh! Lajitteluiden jälkeen Pasi oli 4. ja Joonas 14.

Sunnuntaina itse kisassa Joonakselle vastaan ekalle rundille Emilia Niemi. Joonas ajaa lähelle omaa dialiniään ja seuraavalle kierrokselle. Toisella kierroksella vastaan Roni Tekoniemi. Joonaksen auto stumppaa lähdössä ja Roni jatkoon.

Pasille vastaan ekalle kierrokselle Ari Remahl. Arille paremmat reaktiot mutta auto hyytyy matkalla ja Pasi toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella tulee vastaan Henry Korpela. Henkalle paremmat reaktiot ja tulee maalissa ohi. Molemmat putosi siis toisella rundilla ja sijoitukset SM-pisteissä Pasi 2. ja Joonas 3. Paluu matkalla oli pientä ohjelmaa kun bussin eturengas päätti räjähtää ja ohjaustehostimen letku mossahti samalla. Nyt on autot taas kunnossa ja katseet finaalikisassa.

Ensi viikolla sitten SM-finaalit samalla Kauhavan radalla ja night race tunnelmaa lauantai iltana! Nähdään siellä

Nitro Nationals, Alastaro

Kesälomat vietetty ja pientä raporttia nitrokisoista. Paikalle saavuttiin hyvissä ajoin keskiviikkona ja varikkoa pystyttämään. Spet ja junnu varikko oli tällä kertaa mutkaradan vieressä ja tulihan sekin paikka tutuksi viimeisissä Alastaron Nitrokisoissa. Torstaina sitten helteisessä säässä lajitteluihin, taidettiin viisi kierrosta keretä ajamaan. Myöhään torstai iltana alkoi sade, mikä kesti perjantai iltapäivään asti. Pro ryhmät kerkesi ajamaan yhden lajittelu kierroksen perjantaina. Lauantaina ajettiin lajittelut loppuun ja oli tarkoitus aloittaa isompien SM-ryhmien pudotukset, mutta aika loppui kesken. Joonas oli lajittelun 15. 0.052s. reaktiolla ja Pasi toinen 0.001s. reaktiolla.

Sunnuntaina Joonakselle vastaan ekalle kierrokselle Tomas Nurminen. Joonas ajaa lähemmäksi dialiniään mutta Tomas on ensin maalissa paremman reaktion turvin ja menee jatkoon.

Pasille ekalle kierrokselle vastaan Miki Kytömies. Mikin auto on rikki ja Pasi soololla seuraavalle kierrokselle. Ekan kierroksen jälkeen jouduttiin hitsaus hommiin, kun pakosarjasta yksi putki oli melkein poikki. Putki irti ja Veli Koivula naapuri pilttuusta hitsasi putken kasaan. Kiitokset siitä! Toiselle kierrokselle vastaan Pekka Junninen. Tasasilla reaktioilla matkaan ja Pekka tulee ennen maalia ohi, mutta alittaa -0.006s. dialinin ja Pasi seuraavalle kierrokselle. Seuraavalla kierroksella kaavion mukainen soolo missä päästiin testaamaan auton kulkua. Semifinaalissa vastaan Janne Noren. Molemmilla ikkunassa SG indeksi 9.90s. eli headsup lähtö. Jannelle paremmat reaktiot ja Pasi alittaa enemmän dialinin eli Janne finaaliin. Finaalissa Janne vie voiton Pasi Malista vastaan.

SM-pisteissä Joonas säilyttää kakkospaikan ja Pasi nousee pistejohtoon! Ensi viikolla kauden neljäs SM-kisa Kauhavan uudella radalla, nähdään siellä!

SM2 Alastaro

Toinen kisa ajettiin Alastaron moottoriradalla. Perjantaina paikalle ja varikkoa pystyttämään. Lauantaina lajittelut ja sään suosiessa päästiin ajamaan viisi lajittelu kierrosta. Pasin sijoitus neljäs 0.025s. reaktiolla ja Joonakselle vikalla rundilla 0.000s. lamppu ja lajittelun ykköspaikka.

Pasille ekalle rundille vastaan Kim Döfnäs, Kim on ensin maalissa mutta alittaa dialinin ja Pasi toiselle kierrokselle. Toiselle kierrokselle vastaan Pekka Junninen, Pekka tulee maaliviivalla ohi ja Pasin kisa päättyy siihen. Finaalissa Pasi Korhonen on Junnista parempi ja vie ykköspokaalin. Korhonen siirtyy SM-sarjan kärkeen ja Laine toisena.

Joonakselle ekalle rundille soololähtö missä päästiin testaamaan auton kulkua. Toiselle kierrokselle vastaan Veeti Kortelainen, tasaisen huonoilla reaktioilla molemmat liikkeelle mutta Veeti alittaa dialinin ja Joonas jatkoon. Kolmannelle kierrokselle vastaan Riina Raussi, Riina sortuu varaslähtöön ja Joonas jatkoon. Semissä Joonakselle kaavion mukainen soololähtö mistä luottavaisin mielin finaaliin. Finaalissa vastaan hallitseva suomenmestari Kerttu Lehtonen, Joonakselle -0.030s. varaslähtö ja on tyytyminen toiseen sijaan. Kerttu johtaa kahdella voitolla SM-sarjaa ja Joonas toisena.

Viikon päästä vuorossa Nitro Nationals Alastarolla ja on näillä näkymin viimeinen kiihdytyskisa mikä Alastaron moottoriradalla ajetaan. Kannattaa siis tulla paikan päälle katsomaan! See you

SM1, Motopark

Avauskisa ajettiin Motoparkissa Virtasalmella. Perjantaina oli testipäivä joten paikalle saavuimme torstai iltana. Perjantaina oli tarkoitus ajaa vaan junnu dragsterin moottoria sisään ja päästiin kolme kertaa radalle sadekuuron keskeyttäessä ajot hetkeksi aikaa. Lajitteluissa lauantaina ajettiin dragsterin kanssa kuusi kierrosta ja Pasi kävi neljä kertaa radalla. Tuloksena Joonaksen 12. sija ja Pasin 3. sija lajitteluissa.

Sunnuntaina pudotuskisaan ekalle kierrokselle Joonas sai vastaan Leevi Kortelaisen. Leeville niukka -0.011s. punavalo ja Joonas jatkoon. Toiselle kierrokselle kaavion mukainen soololähtö ja kolmannelle sitten vastaan Vili Maijala mistä Joonas jatkoon paremman reaktion turvin. Semissä vastaan Tomas Nurminen, Joonas on ensin maalissa mutta alittaa dialinin 0.007s. ja Tomas menee finaaliin. Tomas sai finaalissa vastaan Kerttu Lehtosen, Kerttu voitti finaalin.

Pasille vastaan ekalle kierrokselle tulokas kuljettaja Pasi Malinen alteredillaan. Malisella hyppää auto yli steitsivalojen ja Laine jatkoon. Toiselle kierrokselle vastaan tulee myös tulokas kuljettaja Ville Hasanen. Villelle parempi reaktio mutta jää dialinistä rikkinäisellä autolla ja Pasi kolmannelle kierrokselle. Semissä vastaan tulee twin turbo minillään Veli Koivula,  Pasi ensin maalissa ja finaaliin. Finaalissa vastaan tulee Pasi Korhonen, Korhonen hiukan nukahtaa lähdössä ja Laine voittoon Spetin avauskisassa. Sää suosi kyllä poikkeuksellisesti avauskisassa, toivotaan aurinkoista kiihdytyskautta kaikille!

Ekat SM-pisteet on nyt sitten jaettu ja seuraavat kaksi kisaa on sitten Alastaron moottoriradalla! Nähdään siellä!

SM-pisteet löytyy täältä

 

SM6 Finals Night Race, Alastaro

Finaalit ajettiin Alastaron moottoriradalla. Viime vuoden tapaan lajittelut ajettiin perjantaina ja pudotuskisa lauantaina. Night race näytöslähdöt ajettiin pudotuskisan jälkeen. Paikalle saavuttiin torstaina ja varikkoa pystyttämään. Iltapalan jälkeen nukkumaan ja perjantaina sateli aamusta sen verran että lajittelut päästiin aloittamaan vasta iltapäivällä. Kolme kierrosta kerettiin ajamaan lajitteluita ja Joonas lajittelun 22. ja Pasi 4.

Lauantaina pudotuskisaan Joonakselle ensin vastaan Emmi Eerikäinen, tasaisilla reaktioilla matkaan ja Joonas ajaa lähemmäksi indeksiä ollen ensin maalissa. Toiselle kierrokselle vastaan Laura Blomberg, Lauran auto hyppää yli lähtövaloista ja Joonas jatkoon. Kolmannelle kierrokselle kaavion mukainen sooloajo. Semifinaaliin vastaan Tomas Nurminen, tasaisilla reaktiolla matkaan mutta Joonas alittaa 0.004s. indeksin ja Tomas finaaliin. Voitto tästä lähdöstä olisi riittänyt mestaruuteen, nyt oli tyytyminen SM-pronssiin. Iskän piikkiin menee, pitikö indeksiin koskea!!! Leevi Kortelainen voittaa finaalin ja Tomakselle SM-hopeeta. Suomen mestaruuden vei Kerttu Lehtonen.

Pasille ekalle rundille vastaan Ari Remahl, Pasin 0.018s. lamppu vs. Arin 0.322s. ja maalissa hölläten jatkoon. Pasi Vierikko oli pudonnut jatkosta ekalla rundilla ja mulle vastaan tokalle rundille Pasi Korhonen. Mulle 0.020s. lamppu ja Korhoselle 0.026s, sen verran olin maalissa ensin että pystyi vähän hölläämään ja aika 9.940s. dialinin ollessa 9.94s.! Kolmannelle kierrokselle vastaan Janne Noren, mulle parempi reaktio ja aika maalissa 9.948s. dialinin ollessa 9.92s. ja Pasi finaaliin. Finaalissa vastaan koko kauden vaikeudet selättänyt Miki Kytömies, Miki pikkasen nukahtaa viivalla ja Pasi voittoon 9.96s. ajalla dialnin ollessa 9.92s. Voitto finaalikisasta riittää 9p. erolla Suomen mestaruuteen, SM-hopeeta Pasi Vierikko ja SM-pronssia Pasi Korhonen.

Kausi meni odotuksiin nähden paljon paremmin, kaksi SM-mitalia ja Joonakselta aivan mahtava kausi. Kilpailijoita JR Dragstereissa on niin paljon että pärjääminen vaatii onnistumisia joka kilpailussa.

Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille, omalle tiimille, kanssakilpailijoille ja heidän tiimeille, Fhra:lle ja talkooväelle! Nähdään ensi vuonna!

 

SM5, Motopark

Viides kisa ajettiin 12-13.8 motoparkin radalla. Paikalle saavuttiin perjantai iltana ja leirin pystyttämisen jälkeen iltapalaa ja nukkumaan. Lauantaina ajettiin 6 kierrosta lajitteluita ja Joonaksen sijoitus 14. ja Pasin 2. Sunnuntaina junnu dragsterit aloittivat pudotusajot ja Joonakselle ekalle kierrokselle vastaan viime vuoden mestari Roni Tekoniemi. Joonas otti harmillisesti -0.021s. varaslähdön ja Roni toiselle kierrokselle. Roni ajoi hienosti koko kisan voittoon ja on pisteissä aivan Joonaksen kannassa kolmantena, eli finaaleissa ratkotaan vasta lopulliset sijoitukset.

Pasille ekalle kierrokselle vastaan Ossi Oikarinen, Ossille parempi reaktio (0.031s. vs. 0.049s.) mutta pito karkaa hieman ja Pasi on ensin maalissa jatkaen toiselle kierrokselle. Toiselle kierrokselle vastaan Henry Korpela, Pasi hieman paremmilla reaktioilla matkaan mutta Henkalla enemmän pidon kanssa ongelmia ja Pasi finaaliin. Finaalissa vastaan asettuu Pasi Vierikko, Pasille -0.011s. varaslähtö ja Vierikko voittaa.

Joonas on toisena ja Pasi kolmantena SM-pisteissä ennen finaalikisaa, eli finaalissa ratkotaan mestaruudet! Finaalikisa alastaron moottoriradalla pe-la 1-2.9, nähdään siellä!

SM4, Kalajoki

Neljäs Sm-kilpailu ajettiin kalajoella. Reissuun lähdettiin perjantai aamusta ja perillä oltiin hyvissä ajoin neljän jälkeen. Leiri pystyyn ja vähän evästä ennen nukkumaan menoa. Lauantaina lajittelut ja ajattaminen oli sen verran ripeetä että Joonas kerkesi ajamaan yhdeksän lajittelukierrosta ja Pasi seitsemän. Joonas oli 0.002s. lampulla lajittelun 6. ja Pasi 0.005s. lampulla 3.

Sunnuntaina sitten pudotuskisaan Joonakselle ekalle kierrokselle vastaan Veeti Männistö, Joonakselle punanen eli varaslähtö ja kisat loppuu jo ekalle rundille.

Pasille ekalle rundille vastaan Torbjörn Ekström mutta Tobben auto ei käynnisty ja Pasi soololla jatkoon. Toiselle kierrokselle vastaan Patrik Björkholm, Pasi tästä jatkoon. Finaalissa vastaan ensimmäistä kautta Spetissä ajava Pekka Junninen, Pekalle parempi reaktio ja ajaa 6.13s. dialinin ollessa 6.12s. ja voittaa kisan. Pasille kakkospokaali ja Sm-pisteissä neljäs sija kun kaksi kisaa jäljellä. Joonas on hienosti toisena Sm-pisteissä eli pariin vikaan kisaan riittää panosta!

Pari viikkoo seuraavaan kisaan mikä olis taas Motoparkissa eli nähdään siellä!