Nitro Nationals, alastaro

Kauden kolmas kisa ajettiin alastaron moottoriradalla, ja kelit todellakin suosi tällä kertaa. Keskiviikkona paikalle ja leiriä pystyyn, porukkaa oli jo reippaasti paikalla ja tunnelma tiivistyi torstaina kun pro teamit asettautuivat varikolle. Torstaina ensimmäinen lajittelupäivä ja tarkoitus oli ajaa lajitteluita tiiviiseen tahtiin mutta radan rasvausten ja pitkien siivous taukojen takia rundit jäi kahteen. Perjantaina Joonas tais ajaa yhden kerran ja Pasi ajoi yhden lajittelu rundin lauantaina. Joonas oli kolmen kierroksen lajitteluiden jälkeen 12. ja Pasi 6.

Sunnuntaina pudotuskisaan Pasille vastaan ekalle rundille Ida Lindqvist ahvenanmaalta 7. sekunnin dragsterilla, Pasille parempi reaktio ja seuraavalle kierrokselle. Toiselle kierrokselle vastaan Pasi Korhonen Mustangillaan, Korhoselle 0.033s. reaktio ja mun 0.043s. Rinnakkain maaliin mutta mulle isompi indeksin alitus ja Korhonen jatkoon.

Joonakselle ekalle kierrokselle vastaan Veeti Männistö, Joonakselle parempi reaktio ja seuraavalle kierrokselle. Toiselle kierrokselle vastaan Malin Sorensen Norjasta, Malinille niukka 0.016s. punavalo ja Joonas jatkoon. Kolmannelle kierrokselle vastaan Helmi Oikarinen stock luokan dragsterillaan, Helmille parempi reaktio mutta Joonas ajaa lähemmäksi indeksiään ja ylittää maaliviivan ensin. Neljännelle kierrokselle semifinaaliin Joonas saa vastaan Emmi Eerikäisen Art racingin Funny carilla, Joonakselle parempi reaktio ja menee ohi alkumatkasta. Funny carista hajoaa moottori ja matka tyssää siihen. Finaali jäljellä ja vastaan asettuu avauskisasta tuttu Kerttu Lehtonen. Kertulle parempi reaktio 0.073s. ja Joonakselle 0.129s, Joonas ajaa lähemmäksi indeksiään ja on maalissa 0.0022s. ennen. Tiukille meni finaali mutta ensimmäinen voitto tuli ja tyytyväisenä pakkaamaan.

Parin viikon päästä kalajoelle neljänteen sm-kisaan, nähdään siellä!