Nitro Nationals, Alastaro

Kesälomat vietetty ja pientä raporttia nitrokisoista. Paikalle saavuttiin hyvissä ajoin keskiviikkona ja varikkoa pystyttämään. Spet ja junnu varikko oli tällä kertaa mutkaradan vieressä ja tulihan sekin paikka tutuksi viimeisissä Alastaron Nitrokisoissa. Torstaina sitten helteisessä säässä lajitteluihin, taidettiin viisi kierrosta keretä ajamaan. Myöhään torstai iltana alkoi sade, mikä kesti perjantai iltapäivään asti. Pro ryhmät kerkesi ajamaan yhden lajittelu kierroksen perjantaina. Lauantaina ajettiin lajittelut loppuun ja oli tarkoitus aloittaa isompien SM-ryhmien pudotukset, mutta aika loppui kesken. Joonas oli lajittelun 15. 0.052s. reaktiolla ja Pasi toinen 0.001s. reaktiolla.

Sunnuntaina Joonakselle vastaan ekalle kierrokselle Tomas Nurminen. Joonas ajaa lähemmäksi dialiniään mutta Tomas on ensin maalissa paremman reaktion turvin ja menee jatkoon.

Pasille ekalle kierrokselle vastaan Miki Kytömies. Mikin auto on rikki ja Pasi soololla seuraavalle kierrokselle. Ekan kierroksen jälkeen jouduttiin hitsaus hommiin, kun pakosarjasta yksi putki oli melkein poikki. Putki irti ja Veli Koivula naapuri pilttuusta hitsasi putken kasaan. Kiitokset siitä! Toiselle kierrokselle vastaan Pekka Junninen. Tasasilla reaktioilla matkaan ja Pekka tulee ennen maalia ohi, mutta alittaa -0.006s. dialinin ja Pasi seuraavalle kierrokselle. Seuraavalla kierroksella kaavion mukainen soolo missä päästiin testaamaan auton kulkua. Semifinaalissa vastaan Janne Noren. Molemmilla ikkunassa SG indeksi 9.90s. eli headsup lähtö. Jannelle paremmat reaktiot ja Pasi alittaa enemmän dialinin eli Janne finaaliin. Finaalissa Janne vie voiton Pasi Malista vastaan.

SM-pisteissä Joonas säilyttää kakkospaikan ja Pasi nousee pistejohtoon! Ensi viikolla kauden neljäs SM-kisa Kauhavan uudella radalla, nähdään siellä!