SM1, Motopark

Avauskisa ajettiin Motoparkissa Virtasalmella. Perjantaina oli testipäivä joten paikalle saavuimme torstai iltana. Perjantaina oli tarkoitus ajaa vaan junnu dragsterin moottoria sisään ja päästiin kolme kertaa radalle sadekuuron keskeyttäessä ajot hetkeksi aikaa. Lajitteluissa lauantaina ajettiin dragsterin kanssa kuusi kierrosta ja Pasi kävi neljä kertaa radalla. Tuloksena Joonaksen 12. sija ja Pasin 3. sija lajitteluissa.

Sunnuntaina pudotuskisaan ekalle kierrokselle Joonas sai vastaan Leevi Kortelaisen. Leeville niukka -0.011s. punavalo ja Joonas jatkoon. Toiselle kierrokselle kaavion mukainen soololähtö ja kolmannelle sitten vastaan Vili Maijala mistä Joonas jatkoon paremman reaktion turvin. Semissä vastaan Tomas Nurminen, Joonas on ensin maalissa mutta alittaa dialinin 0.007s. ja Tomas menee finaaliin. Tomas sai finaalissa vastaan Kerttu Lehtosen, Kerttu voitti finaalin.

Pasille vastaan ekalle kierrokselle tulokas kuljettaja Pasi Malinen alteredillaan. Malisella hyppää auto yli steitsivalojen ja Laine jatkoon. Toiselle kierrokselle vastaan tulee myös tulokas kuljettaja Ville Hasanen. Villelle parempi reaktio mutta jää dialinistä rikkinäisellä autolla ja Pasi kolmannelle kierrokselle. Semissä vastaan tulee twin turbo minillään Veli Koivula,  Pasi ensin maalissa ja finaaliin. Finaalissa vastaan tulee Pasi Korhonen, Korhonen hiukan nukahtaa lähdössä ja Laine voittoon Spetin avauskisassa. Sää suosi kyllä poikkeuksellisesti avauskisassa, toivotaan aurinkoista kiihdytyskautta kaikille!

Ekat SM-pisteet on nyt sitten jaettu ja seuraavat kaksi kisaa on sitten Alastaron moottoriradalla! Nähdään siellä!

SM-pisteet löytyy täältä