SM6 Finals Night Race, Alastaro

Finaalit ajettiin Alastaron moottoriradalla. Viime vuoden tapaan lajittelut ajettiin perjantaina ja pudotuskisa lauantaina. Night race näytöslähdöt ajettiin pudotuskisan jälkeen. Paikalle saavuttiin torstaina ja varikkoa pystyttämään. Iltapalan jälkeen nukkumaan ja perjantaina sateli aamusta sen verran että lajittelut päästiin aloittamaan vasta iltapäivällä. Kolme kierrosta kerettiin ajamaan lajitteluita ja Joonas lajittelun 22. ja Pasi 4.

Lauantaina pudotuskisaan Joonakselle ensin vastaan Emmi Eerikäinen, tasaisilla reaktioilla matkaan ja Joonas ajaa lähemmäksi indeksiä ollen ensin maalissa. Toiselle kierrokselle vastaan Laura Blomberg, Lauran auto hyppää yli lähtövaloista ja Joonas jatkoon. Kolmannelle kierrokselle kaavion mukainen sooloajo. Semifinaaliin vastaan Tomas Nurminen, tasaisilla reaktiolla matkaan mutta Joonas alittaa 0.004s. indeksin ja Tomas finaaliin. Voitto tästä lähdöstä olisi riittänyt mestaruuteen, nyt oli tyytyminen SM-pronssiin. Iskän piikkiin menee, pitikö indeksiin koskea!!! Leevi Kortelainen voittaa finaalin ja Tomakselle SM-hopeeta. Suomen mestaruuden vei Kerttu Lehtonen.

Pasille ekalle rundille vastaan Ari Remahl, Pasin 0.018s. lamppu vs. Arin 0.322s. ja maalissa hölläten jatkoon. Pasi Vierikko oli pudonnut jatkosta ekalla rundilla ja mulle vastaan tokalle rundille Pasi Korhonen. Mulle 0.020s. lamppu ja Korhoselle 0.026s, sen verran olin maalissa ensin että pystyi vähän hölläämään ja aika 9.940s. dialinin ollessa 9.94s.! Kolmannelle kierrokselle vastaan Janne Noren, mulle parempi reaktio ja aika maalissa 9.948s. dialinin ollessa 9.92s. ja Pasi finaaliin. Finaalissa vastaan koko kauden vaikeudet selättänyt Miki Kytömies, Miki pikkasen nukahtaa viivalla ja Pasi voittoon 9.96s. ajalla dialnin ollessa 9.92s. Voitto finaalikisasta riittää 9p. erolla Suomen mestaruuteen, SM-hopeeta Pasi Vierikko ja SM-pronssia Pasi Korhonen.

Kausi meni odotuksiin nähden paljon paremmin, kaksi SM-mitalia ja Joonakselta aivan mahtava kausi. Kilpailijoita JR Dragstereissa on niin paljon että pärjääminen vaatii onnistumisia joka kilpailussa.

Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille, omalle tiimille, kanssakilpailijoille ja heidän tiimeille, Fhra:lle ja talkooväelle! Nähdään ensi vuonna!